Breaking News

mai névnap

Sokaknak fontos a mai névnap

Életünk során nagyon sok minden történhet velünk, ami valamilyen módon emlékezetes marad.

Ehhez köthetők a különböző évfordulók általában. Természetesen ezeken kívül még ott vannak a jól ismert, hagyományos ünnepnapok valamint arról sem illik elfelejtkezni, hogy kire emlékezzünk meg a mai névnap alkalmával. Ennek a jól ismert hagyománynak igen messzire nyúló története van. A régi időkben főként különböző, az évszakokhoz köthető eseményekkel lettek párosítva a különböző alkalmak.

Innen maradtak ránk olyan ismeretek, amilyen, többek között, ha Katalin kopog, akkor a Karácsony tocsog, vagy éppen, a fagyosszentek után történő veteményezés. Ezek lassan kikoptak a divatból de, hogy mi a mai névnap, még mindig fontos.

Ezen alkalommal ugyanis illik legalább egy jó hangulatú köszöntéssel megemlékezni az illetőről, aki ünnepli az eseményt.

Ha felvetődik bennünk a kérdés, hogy „Milyen névnap van ma?”, akkor a kerdezdmeg.hu weboldalon megtaláljuk erre a választ, ahogyan az eredettörténetekről is sokat olvashatunk. A mai névnap ugyanis egy kulturális, főként vallási teremtmény. A nemzetek között teljesen eltérő a jelentősége. Kis hazánkban elég komolyan figyelnek arra, hogy mi a mai névnap, de a nyugati országokban ennek jóformán semmilyen jelentősége sincs.

Mikor tehát felvetődik, hogy „Milyen névnap van ma?”, akkor elég néhány mozdulat és máris megkapjuk a választ. Ezt követően pedig gondoskodjunk róla, hogy a mai névnap alanya az ismeretségi körünkből kapjon egy kellemes hangvételű üzenetet érezve ezzel figyelmünket és törődésünket.

Vélemény, hozzászólás?