Breaking News

Mire ügyeljünk webáruház indítása előtt?

Számos előkészület előz meg egy webshop fejlesztést, így mindenképpen érdemes fontolóra venni az alábbiakat egy webáruház indítása előtt.

Fontos tudnivalók webshop indítása előtt

  1. Milyen termékeket szeretnénk értékesíteni?

Fontos már az elején tisztázni, hogy milyen termékek kerülnek majd fel a webshopba, illetve azt is érdemes megtervezni, hogy miként képzeljük el a webshop növekedését a következő 5-10 évben.

  1. Ki a célközönség?

A célközönség nagyban meghatározza azt, hogy a következő kérdésekre miként tudunk majd válaszolni, így ezt is érdemes már konkretizálni a webáruház fejlesztés elején.

  1. Milyen webáruház típust válasszunk?

Ingyenes, bérelhető vagy teljesen egyedi fejlesztésű webáruházat szeretnénk?

  1. Mi különbözteti majd meg a mi webshopunkat a konkurens cégek webáruházaitól?

Mivel nagyon telített már az online piac, így érdemes minden kreativitást elővenni ahhoz, hogy valóban kitűnjünk majd a tömegből. Minél több ötletünk van, annál nagyobb lesz a siker esélye.

  1. Milyen jogi tényezőket kell elintézni az indítás előtt?

Számos törvény írja elő, hogy például fel kell tüntetni az ÁSZF-et, az adatvédelmi nyilatkozatot, a cég nevét, székhelyét, stb.-t a webshop oldalán. Konzultáljunk jogi tanácsadóval, mielőtt bármit is kiteszünk az internetre.

  1. Szállítás, fizetési típusok, könyvelés, beszerzés

Egy webshop nem nagyon tud készletkező vagy a szállítók programjai nélkül rendesen funkcionálni. Így érdemes már az elején tisztázni, hogy milyen fizetési típusok lesznek elérhetőek, hogyan működik majd a raktározás, a beszerzés vagy épp a számlák kiállítása.

 

 

Vélemény, hozzászólás?