Breaking News

tűzoltó készülék

A tűzoltó készülék bizonságérzetet ad

Óvatosan bánjunk a tűzzel, a gyerekeket tartsuk tőle távol s ne hagyjuk felügyelet nélkül hosszú időre, hiszen egyáltalán nem játék! Óriási károkat okozhat, ha nem kezeljük időben és kellő hozzáértéssel a helyzetet. Jobb mindig megelőzni a problémát, jobb inkább odafigyelni és pár perccel elhúzni az adott tevékenységet, minthogy akkora kárt okozzunk, amit nehezen tudunk visszatéríteni.

Viszont az tény, hogy a megelőzés nem mindig sikerül, sajnos… Történnek balesetek mindenhol a világban. A dolgunk az, hogy ne csak a megelőzésükre figyeljünk oda, hanem arra is, hogy ha véletlenül megtörténik a baj, akkor tudjuk azt jól kezelni. Ha megfelelően van kezelve például egy tűz, akkor redukálni tudjuk a károkat, azaz próbájuk meg a lehető legkevesebb kárral megállítani a bajt… Ha a tűznél maradunk, akkor meg kell említsem, hogy nem mindegy milyen fajta tüzet milyen fajta tűzoltó készülék segítségével oltunk el. Fontos az, hogy meg tudjuk különböztetni a külön féle tüzeket, mert ha ezt nem tudjuk, akkor nagyobb kárt tudunk okozni, mint ami eredetileg keletkezett volna.

Viszont van egy fajta tűzoltó készülék, amelyik szinte minden féle tűz oltására tökéletes. Ez a készülék a porral oltó. Vízzel nem tudunk minden tüzet eloltani. Ha olaj ég vagy elektromos tűz van, akkor a víz a legrosszabb opció. Ezekben az esetekben több kárt, mint hasznot csinálunk és akár életveszélyes is lehet. Egy tűzoltó készülék jelenléte sosem árthat. Biztonságérzetet ad az, ha minden rosszra fel vagyunk készülve, így megéri belefektetni. Ezzel életeket, vagyont menthetünk meg, felesleges stresszt kerülünk el. Mindezek hatalmas kincsek, amikre vigyázni kell. Elég óvatos sosem lehet az ember… Legyünk felkészülve a legrosszabbra és akkor nem érhetnek senkit meglepetések.

Vélemény, hozzászólás?